• Gratis verzending bij besteding van €75
  • Iedere week nieuwe items
  • Binnen 2 werkdagen in huis
  • Happy customer score 8,9!
  • 5000 volgers op Instagram

HOE MEET JE JE RINGMAAT?

𝐑𝐢𝐧𝐠𝐦𝐚𝐚𝐭 𝐦𝐞𝐭𝐞𝐧? 𝐆𝐞𝐛𝐫𝐮𝐢𝐤 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐞𝐞𝐧𝐯𝐨𝐮𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐡𝐨𝐝𝐞𝐬

Hey Babe! Je hebt vast onze ringencollectie voorbij zien komen in onze webshop. Nu wil je graag weten welke maat je nodig hebt. The Favorite Club legt graag aan je uit hoe je jouw ringmaat kunt meten. 

 

Ja, we all know: het kan behoorlijk lastig zijn om online een ring te bestellen, omdat je niet zeker weet of je de ring zal passen. Daarom hebben we speciaal voor jou deze tabel ontworpen, zodat jij zelf kunt ontdekken wat jouw ringmaat is.

Methode 1: meet zelf je ringmaat op

We hebben bij The Favorite Club keuze uit twee soorten ringen: een verstelbare ring en een ring op maat. De verstelbare ring heeft een kleine opening, waardoor je zelf de ring kunt stellen naar je vinger. Onze ringen op maat worden aangegeven in diameters in millimeter. Meet zelf de omtrek van je vinger in millimeters met een meetlint en kom erachter welke ringmaat in diameter daarbij hoort. Let op: elke vinger is anders en daarom kunnen de diameters verschillen. Meet dus de vinger op waar jij een ring om wil doen. 

Ringmaat EU Binnendiameter in millimeters Omtrek in millimeters
16 16 50 mm
17 17 53 mm
18 18 56 mm
19 19 59 mm
20 20 63 mm

Methode 2: meet een ringmaat zonder vinger 

Het kan natuurlijk zo zijn dat je de ring als verrassing voor iemand wil kopen, superleuk! Maar hoe kom je erachter welke ringmaat je moet kopen? We verklappen je graag een trucje hoe je er stiekem achter kunt komen welke maat je nodig hebt. 

 

How to: Leg een van de favoriete ringen van de babe die jij wil verrassen op een liniaal of meetlint. Zorg ervoor dat de ring precies in het midden ligt op het punt waar jij de millimeters afleest. Je meet de binnenkant van de ring af en weet nu de diameter van de ring. In de bovenstaande tabel zie je welke ringmaat daarbij hoort. 

Waar moet je nog meer op letten?

  • Houdt rekening met de temperatuur: Als het erg koud is of juist erg warm kunnen je vingers dikker worden of juist smaller. Meet je vingers dus altijd op als je handen een normale temperatuur hebben. Dan weet je zeker dat het goed gaat! 

  • Zit je tussen twee maten, kies dan altijd voor een maat groter. Een ring die te strak zit is nooit fijn! 

  • Om welke vinger ga jij de ring dragen: Het ligt er dus maar net aan waar jij je ring wilt gaan dragen. Meet dus altijd de ringmaat op van de vinger waar jij de ring wilt gaan dragen.

  • De dikte van de ring: Het is belangrijk om rekening te houden met de dikte van de ring. Een dikke ring kan veel strakker zitten dan een dunner ringetje. Wij raden aan om bij een dikkere ring een halve maat groter te nemen en juist bij een dunne ring een halve maat omlaag te gaan. 

  • Wil je een ring met steentje of een mooie vorm, dan is het belangrijk om nóg secuurder te zijn met meten. Je wilt namelijk niet dat de steen gaat draaien. Je wilt hem natuurlijk goed laten zien, dus dan zou het zonde zijn als de ring steeds draait! 

Ringen combineren 

We schreven eerder een artikel over de manier waarop je jouw ringen (en andere sieraden) kunt combineren met jouw outfit. Lees het artikel hier terug en kom erachter wanneer jij het beste een ringparty kunt toevoegen om je outfit af te maken! Benieuwd naar al onze ringen? Neem hier een kijkje in onze webshop!