HOE VERZORG JE JE OREN NA HET SCHIETEN VAN GAATJES?

Lees hieronder onze gouden tips!

Hoe verzorg je je oren na het schieten van gaatjes?

Heb je net oorbel gaatjes laten schieten of ben je dit van plan? WE GOT YOU. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk leuke oorbellen in.

Maar heb geduld… het wondje in je oren moet tenslotte eerst genezen. Op het moment dat je gaatjes gaat laten schieten of gaat piercen word er altijd gekozen voor een tijdelijke oorbel dat word vaak een zweerknopje word genoemd. Het woord zegt het eigenlijk al, dit knopje zorgt ervoor dat het gaatje niet of minimaal kan ontsteken. Verzorg het wondje de eerste 6 weken goed. Lees in deze blog alles wat je hierover moet weten:

 

(Deze tips moeten niet gezien worden als medisch advies. Als je medische vragen hebt, contacteer dan je arts)

Waar kun je een gaatje in je oor laten schieten?

Tegenwoordig zijn er heel veel plekken waar je een gaatje in je oor kunt laten schieten. Dit gebeurd al lang niet meer alleen bij de juwelier.

Vaak kan je bij piercingshop of een boutique al je gaatjes laten schieten. Maar let wel op dat je een shop uitkiest waar ze veel ervaring hebben met gaatjes schieten. Het is zonde als je gaatjes ongelijk of scheef gezet worden. Natuurlijk is het super belangrijk dat de shop hygiënisch te werk gaat en hierbij de juiste materialen gebruiken voor het schieten.

 

Hoe verzorg je je oren na het schieten van gaatjes?

Allereerst moet het wondje goed genezen! Dus wacht dit af.. dit kan anders later gevolgen hebben. Het is belangrijk dat je minimaal 6 weken het zweerknopje laat zitten, na het schieten. Maar waarom een zweerknopje? Deze oorbelletjes hebben precies de juiste grote en het juiste materiaal zodat het wondje in je oor goed kan genezen en niet gaat zweren. Het verzorgen in deze 6 weken is daarom dan ook erg belangrijk! Pas na 6 weken kun je de zweerknopjes vervangen door andere oorbellen. We adviseren het wondje zeker 2x per dag te ontsmetten. Dit kan je doen met verschillende middelen die te koop zijn bij de apotheek en drogist geschikt voor wond en huidontsmettig. Wondontsmetting die alleen uit alcohol bestaat raden we af, dit kan het wondje namelijk uitdrogen.

Hoe lang doen je oren pijn na gaatje schieten?

Op het moment dat je het gaatje is geschoten kan het zijn dat je oorlel wat gaat gloeien. Daarna is het oorgaatje een paar dagen gevoelig. Hierna zou dit wel over moeten zijn.

 

Na 6 weken verzorging

Eindelijk mogen je zweerknopjes eruit, yeeey! Maar wat nu? Je kunt gaan kijken wat je mooi vind in het gaatje. Voordat je gaat beginnen met het verwisselen van het zweerknopje is het van belang dat je je handen goed wast. Kies niet gelijk voor grote zware oorbellen, hierdoor bestaat de kans dat je oorgaatjes kunnen uitscheuren. Is het je eerste gaatje of heb je er al een paar? Bekijk hieronder wat inspiratie hoe je jouw oren kunt stylen!

Welke oorbellen kun je dragen bij een allergie?

Krijg je warme oorlellen, worden je oren dik, rood of beginnen ze te irriteren? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor het materiaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt. Er zijn veel sieraden op de markt waar een beetje nikkel in zit. Veel mensen zijn juist hier allergisch voor. Kies sieraden van stainless steel (roestvrij staal), sterling zilver, goud, titanium zodat je hier geen last meer van hebt! Bekijk hieronder ons assortiment aan stainless steel sieraden en shop your faves!

Heb je nog vragen over de verzorging van oorbel gaatjes? We helpen je graag.

Liefs The Favorite Club